FOTO: Red Army ne napušta Velež ni kad je teško

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Posjeta navijača na Veležovoj utakmici Druge lige bila bolja nego na pet od šest utakmica Premijer lige BiH

Foto: 24sata.info

Piše: N. Bise
 
Proteklog vikenda počelo je i prvenstvo u drugoligaškom fudbalskom takmičenju BiH gdje će Velež do kraja sezone voditi grčevitu borbu za opstanak u tom rangu takmičenja. Iako je rezultat utakmice Velež-Travnik (0:0) završio relativno nepovoljno za Rođene, atmosfera na tribinama i broj navijača koji je došao da bodri svoj klub je za naše prilike bilo odlično. Kroz ovu malu foto galeriju koju smo preuzeli od navijača Veleža i sami možete prosuditi kolika je ljubav zaljubljenika u svoj klub i na koji se način daje podrška igračima Veleža.


 
Posebno je upečatljiva i dojmljiva fotografija malog dječaka koji ne može imati više od tri godine i koji je kompletno opremljen i odjeven u boje najdražeg kluba. Ljubav se stiče od malih nogu, u Mostaru bi se reklo od rođenja zbog čega ovaj klub i nosi tako plemenit naziv Rođeni. Na subotnjoj utakmici Veleža gdje se vodi drugoligaška borba za opstanak bilo je preko 3.000 gledalaca, dok je istovremeno u Mostaru na Gradskim stadionom Pod Bijelim brijegom gdje se igrala utakmica Zrinjski-Krupa za prvaka BiH jedva okupilo oko 1.000 gledalaca.


 
I ovaj podatak dovoljno govori o mnogo čemu, ali o tome nekom drugom prilikom. Navedimo još samo to da je ovog vikenda posjeta na utakmici Velež-Travnik od svih rangova takmičenja bila druga najviša, i to poslije Grbavice na kojoj je bilo oko 7.000 gledalaca. To znači da je posjeta navijača na Veležovoj utakmici Druge lige bila bolja nego na pet od šest utakmica Premijer lige BiH. I to nagovještava da će za Rođene doći vedriji i bolji dani i da će ponovo igrati u najvišem rangu takmičenja u BiH gdje im je svakako i mjesto, ako ni zbog čega drugog, onda zbog ovih navijača i svijetle i dugogodišnje uspješne tradicije.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar