Grčko ministarstvo traži da se kazne osobe koje su isticale transparent "Nož, žica, Srebrenica"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ministar kulture i sporta Grčke Giorgos Vasiliadis jutros je u svom pismu naveo kako traži da se odmah identificiraju i uhapse osobe koje su sinoć na stadionu "Georgios Karaiskakis" u Atini na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke podigle transparent "Nož, žica, Srebrenica", prenosi grčki portal In.gr.

Foto: In.gr

Ministar Vasiliadis u ime čitave grčke Vlade osuđenje ovaj, prema njegovim riječima, gnusan čin koji je jučer bio dio dešavanja na stadionu "Georgios Karaiskakis".

Vasiliadis opisuje da je riječ o fašističkom transparentu i riječima koje vrijeđaju Bošnjake te da se gnusan čin odnosi na masakr koji je počinjen nad tim narodom u Srebrenici.

"Riječ je o neprihvatljivom incidentu što nije u skladu s principima i vrijednostima Grčke i ni na koji način ne održava naš narod. Takvi antropomorfni fašisti nemaju poziciju u grčkom sudovima, posebno u našoj nacionalnoj ekipi i već smo u dogovoru s grčkom policijom da se identificiraju i kazne počinioci. Tražit ćemo i da im se doživotno zabrani ulazak na stadione", naveo je u pismu ministar Vasiliadis.

Podsjećamo, navijači fudbalske reprezentacije Grčke tokom utakmice s BiH podigli su nakratko transparent na kojem je pisalo "Nož, žica, Srebrenica" što je izazvalo ogorčenje naših navijača, a nakon toga su podigli zastavu Republike Srbije.

(Klix.ba)Pošaljite Facebook komentar