VIDEO/FOTO: Ruski navijači branili džamiju pred engleskim huliganima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Portal 24sata će danas biti u Mostaru i Stocu i pratiti razvoj zbivanja na utakmici u Parizu odnosno eventualne reakcije na ta zbivanja u Mostaru i Stocu. Imate 24.000 razloga da danas budete uz portal 24sata.Infoj

Huligani u Francuskoj / 24sata.info

Piše: Nermin Bise
 
Zanimljivo je kako većina svjetskih medija koji izvještavaju o sinoćnjim i jučerašnjim neredima u Marseju u kojima su učestvovali engleski huligani i navijači reprezentacije Rusije prešla preko jedne indikativne činjenice. Naime, navijači reprezentacije Rusije svojim su tijelima zaštitili džamiju u Marseju na koju su krenuli huligani iz Engleske.
 
Bacali su svinjsko meso pred džamiju, provocirali i vrijeđali, a nakon što su navijači Rusije huligane spriječili da uđu u dvorište džamije, uslijedila je munjevita reakcija Rusa poslije koje je na desetine huligana iz Engleske ostalo da leži uslijed batina na marsejskim ulicama. 

Jutros su komentarišući sinoćnja zbivanja u Marseju, četiri Mostarca uz kafu komentarisala onom poznatom: đe'š na Rusiju bola....

Današnja utakmica između Turske i Hrvatske koja se igra u Parizu u okviru prvog kola te grupe na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Mostaru i Stocu se dočekuje sa zebnjom i pod budnošću specijalnih policijskih snaga MUP-a HNK.

Portal 24sata će danas biti u Mostaru i Stocu i pratiti razvoj zbivanja na utakmici u Parizu odnosno eventualne reakcije na ta zbivanja u Mostaru i Stocu.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar