Košarkaška reprezentacija BiH dobija novo pojačanje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebalala dobiti pojačanje na poziciji playmakera u vidu Amerikanca Johna Robersona.

Foto: 24sata.info

On će u Sarajevo doći 30. juna kako bi riješio papirologiju, upoznao se sa selektorom i osobljem KS BiH, a ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću tokom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseya gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14.5 poena u prosjeku, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5.6 asistencija u prosjeku, te dva skoka, 1.6 defanzivnih i 0.4 ofanzivna. Svom veoma dobrom poenterskom učinku je dodao i 2.6 izgubljenih, te 1.1 ukradenu loptu u prosjeku.

Ovaj 30-godišnji košarkaš će na mjestu naturalizovanog igrača vjerovatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu.

Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle.


(NN)

Pošaljite Facebook komentar