Slobodan Piksi Subotić trener Budućnosti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Podgorička Budućnost je jako dugo bila u potrazi za trenerom, nakon što se rukovodstvo kluba poslije finalne serije ABA lige zahvalilo Jasminu Repeši.

Foto: 24sata.info

Kao jedan od kandidata za klupu Podgoričana spominjao se još jedan bivši selektor BiH Aco Petrović, ali do toga ipak nije došlo.

Novi trener Budućnosti je od danas i zvanično Slobodan Piksi Subotić, koji se i kao igrač i trener proslavio u Grčkoj.

Subotić je u intervjuu za Sport klub jasno poručio da je spreman za novi izazov.

“Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojat ću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Euroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni”, rekao je Subotić, koji je rođen u Herceg Novom.

Subotić kaže da je pratio Budućnost prošle sezone.

“Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može ocijeniti kao loša. Osvojili su duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Euroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barcelona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, zaključio je novi trener Budućnost, koji će pokušati da vrati Euroligu u Podgoricu.

Subotić ima 62 godine, a do sada je vodio Iraklis, AEK, PAO, Panionios, Olypiacos, Cedevitu, Cibonu.

 

 

 

 

(SC)

Pošaljite Facebook komentar