VIDEO / Pao šokantan trejd u NBA ligi: Ovo je novi klub Isaiaha Thomasa!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Još samo par sati je ostalo do kraja prelaznog roka u NBA ligi, a dogovorena je velika razmjena između Cleveland Cavaliersa i LA Lakersa.

Isaiah Thomas / 24sata.info

Kako je ekskluzivno prenio dobro informisani novinar "ESPN" Adrian Wojnarowski, LeBron James će za saigrače dobiti Jordana Clarksona i Larryja Nancea Juniora, dok će put "Grada anđela" otići prošlogodišnji lider Boston Celticsa Isaiah Thomas, kao i iskusni Channing Frye.

Vjerovatno je "Jezeraše" na ovaj trejd natjerao pik prve runde sa narednog drafta, koji su Cavsi također uključili u razmjenu. Nije u pitanju pik Brooklyn Netsa, već njihov pik, pa se ne očekuje visoka pozicija, ali je jasno da će Lakersi moći da dovedu još jednog talentovanog košarkaša, a da pritom ostave dovoljno prostora da tokom ljeta dovedu i nekoliko kvalitetnih slobodnih agenata.

Nije nemoguće da Thomas, Frye i LeBron ponovo zaigraju zajedno, kako su Lakersi jedna od opcija "Kralja" narednog leta, kada mu bude istekao ugovor sa Cavsima.

Ovo je i znak da su u Ohaju svjesni da bi mogli da ostanu bez Jamesa, sigurno će napasti titulu svim silama, a oslobodili su se i jednog veterana, kao i 29-godišnjeg Thomasa i u zamjenu dobili dva mlada, veoma perspektivna košarkaša.(Sport.ba)

Pošaljite Facebook komentar