Nihad Đedović: "Malo nas je koštala toplo-hladno igra"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Rumuniji slavila treću pobjedu u kvalifikacijama za odlazak na Eurobasket 2013.

Nihad Đedović / 24sata.info

Jedan od najboljih igrača na meču, i uz Mirzu Teletovića nositelj igre našeg tima, Nihad Đedović se osvrnuo na dosadašnji tok kvalifikacija.

''Igrali smo koliko možemo. Trojica nas igra po 40 minuta, i umor je bio ključni faktor što su Rumuni stigli 20 razlike sa poluvremena. Imali su i dvojicu igrača koji su sa klupe napravili prevagu. Malo nas je koštala ta igra toplo-hladno, jer imamo malo igrača u rotaciji, pa je teško igrati stalno na istom nivou'', kazao je Đedović za SCsport.ba.

Na pitanje o meču sa Gruzijom, gdje je naš tim poražen sa pola koša, i gdje je upravo naš sagovornik imao posljednji napad, Đedovć je rekao: ''Mogli smo i Gruziju pobijediti, sreća je bila na njihovoj strani.

Što se nastavka kvalifikacija tiče, ključna je Latvija i ponovo Gruzija, a dokazali smo da protiv njih možemo igrati. Drugi krug je otvoren, protiv Holandije nebi trebali imati problema, a mislim da možemo konkurisati za prvo mjesto u grupi'', kazao je Đedović.

(scsport)

Pošaljite Facebook komentar