Nogometni spektakl u Sarajevu: Zlatan Ibrahimović u glavnoj ulozi!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zlatan Ibrahimović, planetarna nogometna zvijezda, bivši as Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone i sada Milana, uskoro bi mogao doći u Sarajevo.

Zlatan Ibrahimović / reuters

Ibrahimović, koji vuče bh. korijene, godinama planira dolazak u Bosnu, ali zbog obaveza, transfera nije stigao obići rodnu Bijeljinu, ali i još neke gradove u BiH.

''Uvijek sam želio doći u Sarajevo, Bihać i Bijeljinu odakle su moji. Prvom prilikom kada budem mogao dolazim u Sarajevo'', izjavio je Ibrahimović.

''San'' saznaje kako njegov otac Šefik planira biznis u Bijeljini, odakle je sedamdesetih godina otišao u Švedsku. Nedavno je Šefik snimio i CD, sa hitovima koje je pjevao krajem osamdesetih godina na ilidžanskom festivalu.

''O mom Zlatanu se po nekim medijima pisalo dosta neistina, iako nije bilo nikakvog povoda za tako nešto. Očito su neki preko Zlatana dizali tiraž'', kazao je za ''San'' Šefik Ibrahimović.

Zlatan je nemilosrdan samo prema protivničkim golmanima, dok je sudionik brojnih humanitarnih akcija. Nikad nije zaboravio gdje je počeo igrati, niti odakle vuče korijene.

Bh. navijači nikad neće prežaliti što jedna takva ljudska i sportska veličina nikad nije zaigrala za bh. reprezentaciju. Bh. ljubitelji nogometa priželjkuju da će popularni Ibro odigrati makar jednu revijalnu utakmicu u dresu BiH.

Ovih dana put Milana, do Zlatana sprema se Sarajlija Adis Junuzović, koji najavljuje nogometni spektakl u Sarajevu. Sa Zlatanom u glavnoj ulozi!

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar