Begić: Nije istina da ću se sastati s Prosinečkim, odluku o njemu će donijeti IO NSBiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Begić, demantovao je glasine da će se sutra održati važan sastanak sa selektorom Zmajeva, Robertom Prosinečkim.

Elvedin Begić / 24sata.info

Popularni Žuti u nekoliko navrata istakao je da će održati sastanak sa Begićem u utorak, no to, po svemu sudeći, nije istina.

O sudbini Roberta Prosinečkog će se raspravljati u narednim danima, a konačnu odluku donijet će Izvršni odbor NSBiH.

“To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo ni dosad nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima”, istakao je Begić u razgovoru za Mondo i najavio da će odluku o njemu donijeti Zvjezdan Misimović, Sejo Kajtaz, Dušan Bajević i Munir Talović.

“Oni moraju prvo sjesti ove sedmice, razgovarati i napraviti svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor“, potvrdio je Begić.

“Sva priča koja se vrti i ono ‘sastat ću se ja sa predsjednikom i popričati’ pada u vodu jer ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor NSBIH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje prijedloge i izvještaje“, zaključio je Begić.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar