David Villa završava karijeru na kraju sezone u Japanu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bivši napadač mnogih španskih klubova završiće 19-godišnju karijeru, tokom koje je sa nacionalnim timom osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2008. godine.

David Villa (37)

David Villa (37), najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Španije svih vremena najavio je da će završiti igračku karijeru na kraju sezone u Japanu.

Villa, koji trenutno igra za japanski Vissel Kobe, naglasio je da je o prestanku igranja razmišljao dugo vremena.

“Želim da se povučem iz fudbala, a ne da budem primoran na odlazak u penziju. Iako više neću biti na terenu i dalje ću se baviti fudbalom na druge načine i nastavit ću doprinositi svijetu fudbala“, kazao je sjajni napadač.

Villi je do kraja karijere ostalo još najmanje četiri utakmice, tri u J-ligi i jedna u Kupu cara. U slučaju da se Visse plasira u finale Kupa profesionalno će fudbal prestati igrati nakon finala, koje je zakazano za 1. januar 2020. godine.

Villa je profesionalnu karijeru počeo u Sportingu iz Gijona, a zatim je igrao za Zaragozu, Valenciju, Barcelonu, Atletico Madrid, New York City, Melbourne City isada Vissel Kobe. U dresu reprezentacije Španije odigrao je 98 utakmica i postigao 59 golova, po čemu je rekorder “furije“. Osim uspjeha sa državnim timom ima dva naslova šampiona Španije sa Barcelonom i jedan sa Atletico Madridom. Sa “Barcom“ je osvajao i Ligu šampiona, Superkup Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar