Marinović: Protivnik ozbiljan, ali očekujemo povoljan rezultat

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su se okupili juče na Ilidži, danas su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavili prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Velsom.

Vinko Marinović / 24sata.info

Selektor Vinko Marinović uoči današnjeg treninga je izjavio da će se igrači maksimalno spremiti za predsstojeću utakmicu u kojoj žele ostavriti povoljan rezultat.

- Vels je ekipa koja je do sada u kvalifikacijama pokazala dva lica. Pobijedili su Belgiju na svom terenu što znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Tu su uglavnom igrači iz engleskih premijerligaških ekipa. Imaju dosta dobre i kvalitetne fudbalere, brzi su u fazi napada. S druge strane, izgubili su od Moldavije. Imaju nešto mlađi sastav i oscilacije u igri su možda i normalne. Nama je cilj da odigramo tamo što bolje i napravimo povoljan rezultat - rekao je Marinović.

Nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede u tim se vratio i brzonogi krilni napadač Amar Ćatić.

- Drago mi je što sam opet tu i moje rame je sada dobro, potpuno sam se oporavio. Moramo se što bolje pripremiti za naredni meč. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou što mnogo olakšava stvari. Tek treba da analiziramo narednog protivnika, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo ostvariti pobjedu u Velsu - rekao je Ćatić.

Mladi bh. reprezentativci će se u Sarajevu pripremati do 17. novembra kad polaze za Vels.

Meč Vels - BiH bit će odigran 19. novembra u Wrexhamu.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar