Oglasio se i Nogometni savez BiH o hapšenjima zbog namještanja utakmica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nogometni savez BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem podržava akciju VAR u kojoj je SIPA uhapsila 11 osoba osumnjičenih za namještanje utakmica.

Arhiv / 24sata.info

"Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.

Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopštenju.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar