Bonucci: Matthijs de Ligt će biti najbolji defanzivac svijeta

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Leonardo Bonucci, nogometaš Juventusa, izjavio je kako vjeruje da će holandski nogometaš i njegov saigrač Matthijs de Ligt postati najbolji u svijetu.

Foto: 24sata.info

“Sigurno će biti najbolji defanzivac svijeta. To je zapisano u njegovoj sudbini“, kazao je Bonucci u razgovoru za “Tuttosport“, dodajući kako je 20-godišnji de Ligt još uvijek mlad i da mu treba vremena da se prilagodi igri Juventusa.

“Bori se kao što smo i svi mi, ali treba ga ostaviti na miru. Ima kvalitetu da postane, ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih defanzivaca u svijetu“, kazao je Bonucci.

Istakao je da su greške koje nekada prave nogometaši nešto uobičajeno.

“I on je naravno pravio neke greške, kao što sam i ja u prošlosti, kao uostalom i svaki igrač. To je prosto neizbježno“, kazao je Bonucci.

Na kraju je istakao da je veliki pritisak nositi dres kluba kao što je Juventus.

“On je također ljudsko biće. Samo mu treba više iskustva, a to će doći s vremenom“, rekao je Italijan koji igra na poziciji stopera.

De Ligt je ove sezone iz Ajaxa prešao u Juventus u kojem je do sada upisao šest nastupa. Često je na meti kritika zbog nedovoljno dobrih igara koje očekuju od njega u Torinu s ozbirom da je stigao kao velika mlada nada.


(AA)

Pošaljite Facebook komentar