FS Kosova: Utakmica Trepče i Zvezde zabranjena u skladu sa statutima FIFA i UEFA

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Adem Ademi izjavio je da je odluka o zabrani odigravanja utakmice između Trepče i Crvene zvezde doneta u skladu sa statutom FSK i statutima UEFA I FIFA koji, kako tvrde, nalažu da organizator utakmica u jednoj državi može biti samo fudbalska federacija te države.

Foto: Kurir

Fudbalerima i rukovodstvu Crvene Zvezde nije dozvoljen prelaz na Jarinju, kako bi odigrali utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije zakazanu za 14 časova u Zvečanu protiv FK Trepče.

Objašnjavajući odluku o zabrani odigravanja utakmice Kupa Srbije, Ademi je rekao da je Zvezda ekipa Srbije koja “nema nikakve veze s Kosovom“.

“Hteli su da navodno odigraju zvaničnu utakmicu Kupa Srbije sa, rekao bih, fantomskom ekipom Trepčom iz severne Mitrovice, koja nije registrovana u Kosovskoj fudbalskoj federaciji“, naveo je Ademi.

Zbog toga je FSK, kako je dodao, reagovao i donio odluku u skladu sa svojim statutom i statutima UEFA i FIFA koji, tvrdi Ademi, nalažu da organizator utakmica u jednoj državi može da bude samo fudbalska federacija te države.

"Mi smo zatražili od policije i naših institucija da se ne dozvoli održavanje ove utakmice, jer je neprihvatljivo da jedna država organizuje takmičenje u drugoj državi. Tako da su oni danas vraćeni i ja sam zahvalan policiji što su poštovali i sproveli našu odluku“, poručio je Ademi.

Dodao je i da se FSK ne zalaže za zabranu fudbala i podseća da je održavanje humanitarnih i prijateljskih mečeva dozvoljeno za sve zajednice.

Usljed zabrane na Kosovu, utakmica između Trepče i Crvene zvezde biće odigrana sutra u Staroj Pazovi, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar