Muamer Tanković promijenio mišljenje, želi nastupati za Švedsku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon što je potvrdio da želi igrati za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, Muamer Tanković drugi put promijenio mišljenje.


U posljednjih nekoliko mjeseci Nogoetni savez BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva nogometaša Hammarbyja iz Švedske. On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NSBiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana u NSBiH je došla službena informacija da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

- Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara "kriva" slika da NSBiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim. Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni nogoemtaš dobije šansu da nastupi za naš državni tim - saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Dodaju da je trenutno u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima bh. nogoemtaša iz inozemstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar