Kovačević: Sad imam još veći motiv za rad

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Priliku da upiše prve reprezentativne nastupe za „A“ tim Adnan Kovačević će imati u ovom kvalifikacionom ciklusu, kada selekcija BiH igra utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije.

Foto: 24sata.info

Nakon mlade reprezentacije i dobrih igara u klubu uslijedio je i poziv selektora Prosinečkog koji za Kovačevića ima posebno značenje.

Kruna karijere

- Može se reći da je ovo kruna moje karijere. O ovome sam sanjao kad sam bio dječak i počeo se baviti fudbalom. Mogu reći da mi se san ispunio, ali ovaj poziv predstavlja i dodatni motiv za još jači rad i dokazivanje - rekao je Kovačević.

O prvim utiscima s treninga i susreta s ostalim igračima kaže:

- Zadovoljan sam kako je protekao moj prvi trening u reprezentaciji. Bio sam možda malo u grču jer sam očekivao nešto drugo. Međutim, svi su raspoloženi, opušteni i bilo je pravo uživanje trenirati s njima. Kada poredim sa U-21 selekcijom, gdje smo svi generacijski povezani, ovo je ipak viši nivo, sve je mnogo ozbiljnije, kao i sama činjenica da treniram s momcima koji su prave zvijezde - naglašava naš defanzivac.

Posljednji derbi meč između Željezničara i Sarajeva je bila omiljena tema na jučerašnjem okupljanju igrača te je i Kovačević prokomentirao ovaj poraz:

- Bio sam slobodan i mislio sam da odem na derbi, ali na kraju se ispostavilo da je bolje što nisam otišao. Teško je kad primite pet golova, u bilo kojoj utakmici, a naročito u derbiju. Nije lako to podnijeti, bilo mi je žao, jer ipak sam do nedavno bio dio tog tima i doživio puno lijepih trenutaka.

Podrška publike

U četvrtak na Bilinom polju bh. tim će ugostiti Lihtenštajn. To je ujedno i prilika da se na ovom stadionu osjeti atmosfera i možda ubilježi prvi nastup.

- Ako dobijem priliku, spremat ću se kao što se pripremam u klubu. Na dan utakmice sam maksimalno koncentriran i razmišljam samo o toj utakmici. Sve druge stvari ostavim po strani i fokusiram se samo na ono što će se dešavati na terenu. Vjerovatno ću imati i malo treme, ako dobijem priliku da igram, ali to je ono što me pokreće, upravo taj pritisak me tjera da budem najbolji što mogu. Osim toga, podrška publike je uvijek značajna i radujem se što ću sada biti dio te atmosfera koja prati reprezentaciju u Zenici. Uvijek me fascinirala publika na Bilinom polju kad sam gledao utakmice, a sad ću imati priliku da kao igrač vidim kako to izgleda - za kraj je rekao naš reprezentativac iz Korone.

Poljaci puno ulažu u nogomet

Na pitanje kakve su razlike između Premijer lige i poljskog prvenstva, odgovara:

- Kod nas ima puno kvalitetnih igrača koji mogu da igraju u Ligi Poljske bez problema. Što se tiče infrastrukture, tu mnogo zaostajemo. Poljska ima nekoliko stadiona s kapacitetima od 50 ili 60 hiljada zahvaljujući Evropskom prvenstvu, koje se igralo tamo. Također, puno ulažu u nogomet.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar