Rukovodstvo bordo kluba održalo hitan sastanak: Odsustvo motivacije i strasti neprihvatljivo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Poslije sinoćnjeg sarajevskog derbija na Grbavici i visokog poraza od 5:2, upaljen je alarm na Koševu.

Foto: SC - 24sata.info

Tim povodom klub je izdao sljedeće saopštenje:

“Nakon teškog poraza u utakmici protiv gradskog rivala, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo održalo je hitan sastanak kako bi se razgovaralo o aktuelnim temama o potencijalnim uzročnicima oslabljene igre u posljednjem periodu.

Na sastanku je iskazano nezadovoljstvo i razočarenje igrom i odnosom na terenu u utakmici protiv FK Željezničara, a u narednom periodu rukovodstvo će se posvetiti analizi svih slabih tačaka u radu sportskog segmenta FK Sarajevo, te poduzeti adekvatne korake kako bi se ustanovila odgovornost za nastalu situaciju.

O analizi situcije i iznalasku rješenja je upoznat i uključen i predsjednik Nadzornog odbora Nguyen Hoai Nam koji se trenutno nalazi u Sarajevu.

Bez obzira na činjenicu što je određeni broj igrača u procesu oporavka od povreda, trenutni roster Fudbalskog kluba Sarajevo kojim raspolaže stručni štab ima dovoljan kapacitet i kvalitet da naivnost u igri i odsustvo motivacije i strasti nikako ne smiju biti prisutni kao što je to bio slučaj u proteklom periodu”.

 

( SC)

Pošaljite Facebook komentar