VIDEO / Prosinečki: U nastavku kvalifikacija nemamo pravo na kiks

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će igrati kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije, a selektor BiH Robert Prosinečki naglašava da naša selekcije nakon poraza od Finske i Italije više nema pravo na kiks.

Foto: Fena

- Imamo određenih problema s povredama, a neki igrači nisu standardni ili nemaju klub. Vladana Kovačevića smo vratili u mladu reprezentaciju koja igra teške mečeve. U svakom slučaju nemamo pravo na kiks jer nismo uspjeli osvojiti bodove protiv Finske i Italije - rekao je Prosinečki.

Prosinečki je na spisak za naredna dva meča uvrstio nova imena - Adnana Kovačevića, Marka Mihojevića i Irfana Hadžića, a povratnik u reprezentaciju je Zoran Kvržić. Selektor se nada da će ovi igrači upotpuniti nedostatke na određenim pozicijama u bh. timu.

- Upoznat sam s kvalitetom Mihojevića, Kovačević igra dobro, a Kvržić je sazrio na poziciji desnog beka. Hadžić je također pokazao kvalitet - kazao je selektor BiH i dodao da mu je drago što je saga oko transfera Edina Džeke okončana.

Naglasio je da u mečevima protiv Armenije i Lihtenštajna dolazi u obzir samo osvajanje šest bodova, zbog čega se u reprezentaciji osjeti i doza pritiska.

Reprezentacija BiH će se okupiti 2. septembra u Zenici, a mečevi protiv Lihtenštajna i Armenije su na rasporedu 5. i 8. septembra.(FENA)

Pošaljite Facebook komentar