NSBiH: Nastavak ulaganja za poboljšanje infrastrukture na stadionu Grbavica

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Predstavnici Nogometnog saveza BiH i Fudbalskog kluba Željezničar danas su prostorijama saveza potpisali aneks sporazuma o nastavku radova na poboljšanju infrastrukture na stadionu "Grbavica".

Foto: 24sata.info

Ovim aneksom definisani su radovi koji treba da se preduzmu u narednom periodu, a prioritet je postavljanje krovne konstrukcije na istočnoj tribini stadiona. Sredstva za natkrivanje ove tribine u potpunosti je osigurao NSBiH kroz UEFA projekte, namijenjene poboljšanju uslova na stadionima.

Aktivnosti koje NSBiH poduzima na poboljšanju infrastrukture na stadionima širom Bosne i Hercegovine se kontinuirano odvijaju, a sve sa ciljem da i naši stadioni budu u skladu sa najvišim UEFA standardima na kojima će svoje utakmice na međunarodnoj sceni igrati ne samo reprezentativne selekcije već i bh. klubovi.

U toku su i radovi na postavljanju reflektora i reflektorske rasvjete na više lokacija u BiH, kao i priprema završnih podloga za montažu 15 terena sa vještačkom travom osiguranih iz projekata UEFA-e za razvoj omladinskog nogometa u našoj zemlji, saopćeno je iz NSBiH.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar