Halihodžić novi selektor reprezentacije Maroka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić u narednih nekoliko dana bit će predstavljen kao novi selektor reprezentacije Maroka.

Foto: SC - 24sata.info

Marokanski mediji tvrde da je sve gotovo i da se čeka samo predstavljanje bh. stručnjaka koji će imati težak zadatak na klupi Atlaskih lavova.

Nakon što je napustio Nantes zbog neslaganja sa predsjednikom kluba, Waldemarom Kitom, Vaha je slobodan u potrazi za novim angažmanom, a na njega, očigledno, neće čekati dugo.

Naime, zauzet će poziciju Hervea Renarda koji je razočarao s rezultatima ove ambiciozne selekcije koja ima jedan od najjačih rostera u Africi. Nakon Afričkog kupa nacija donesena je odluka da Renard više ne bude selektor, a umjesto njega Marokance će voditi Halilhodžić kome će to biti četvrta nacionalna selekcija u karijeri.

Marokanski portal 360sport prenosi da je poznato i koji će ciljevi biti postavljeni pred Vahu. Naime, Halilhodžić treba izboriti oba velika takmičenja koja predstoje Maroku, Afrički kup nacija 2021. godine, a onda i Svjetsko prvenstvo u Kataru godinu nakon toga.

 

( SC)

Pošaljite Facebook komentar