Musemić zadovoljan zalaganjem igrača, ali ne i rezultatom

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Trener Sarajeva Husref Musemić nije nezadovoljan igrom svog tima u večerašnjem porazu od škotskog velikana Celtica u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka.

Husref Musemić / 24sata.info

Sarajevo je na Koševu izgubilo s 3:1, a Musemić naglašava da je zadovoljan zalaganjem igrača Sarajeva, posebno u prvom poluvremenu.

- U prvom poluvremenu smo se suprotstavili favorizovanom protivniku, koji je imao samo jedan šut na gol. Da nisu postigli taj gol možda bi se stvari drugačije odvijale. Kada smo u drugom poluvremenu pali fizički, pala je i koncentracija ekipe u odbrani. Ne mogu biti nezadovoljan jer su igrači dali sve od sebe - rekao je Musemić. 

 Naglašava da oni koji nisu zadovoljni nisu ni realni.

- Ako ste vi nezadovoljni, onda je to vaš problem. Celtic je ekipa koja kažnjava greške. Nadam se da ćemo u revanšu imati više igrača na raspolaganju i da ćemo biti na nivou prvog poluvremena večerašnjeg meča - naglašava Musemić.

Dodaje da ekipa mora biti bolje fizički pripremljena da bi se nosila s ovakvim ekipama, te da Sarajevo treba dovesti još par igrača za nastavak sezone.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar