Bh. reprezentativci svjesni da je Finska težak protivnik, ali se nadaju pobjedi

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u nogometu saglasni su u ocjeni kako je Finska, sa kojom će igrati 8. juna, težak pritivnik, ali se nadaju da mogu iskoristiti njihove slabosti.

Foto: AA - 24sata.info

- Finska je težak protivnik, ali nadam se da možemo pobijediti. Rezultati i statistika koje imaju pokazuju da se radi o ozbiljnoj ekipi koja dobro igra i koja 14 utakmica nije primila gola kod kuće  - rekao je član Stručnog štaba Nogometne reprezentacije BiH Elvir Rahimić medijima u povodu utakmice protiv Finske.

Izrazio je nadu da će bh. ekipa ''pronaći ključ njihove odbrane'' i uspjeti doći do tri boda.

Reprezentativac Ibrahim Šehić također smatra da Finci imaju kvalitetnu nogometnu reprezentaciju, sa dobrim i uigranim igračima.

- Čeka nas teška utakmica, moramo biti fokusirani. Igrači imaju odličan kolektiv i to je njihova najveća prednost - istakao je Šehić.

Darko Todorović dijeli mišljenje sa kolegama iz reprezentacije, ali i naglašava da nije lako igrati niti sa jednom reprezentacijom te da se treba truditi da bi uspjeli.

- Nijedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao i mi - poručio je Todorović.

Utakmicu trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 reprezentativci BiH igrat će 8. juna u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe ”J” sa maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova. 

 

 

 

( FENA)

Pošaljite Facebook komentar