Mourinho: Ne sviđa mi se englesko finale Lige prvaka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jose Mourinho, portugalski trener, rekao je da i Liverpool i Tottenham imaju veliku šansu i da oba tima ulaze u finale ramišljajući da su nepobjedivi.

Jose Mourinho / 24sata.info

"Dva tima iz iste države u finalu je nešto što mi se ne sviđa puno. Pritisak je sada veći, i mislim da je Liverpool više želio Ajax, a Tottenham da igra protiv Barcelone. Svaki scenario je moguć u finalu", rekao je Mourinho za "Russia Today".

U polufinalima elitnog fudbalskog takmičenja vidjeli smo velika čuda, pošto je Liverpool nadoknadio 3:0 iz Barcelone, dok je Tottenham u posljednjim sekundama utakmice eliminisao Ajax.

"Niko ne zna bolje Liverpool nego menadžer koji radi u Premier ligi, a isto tako niko ne zna bolje Tottenham od menadžera u Premier ligi... Oni znaju sve o sebi".

Portugalac je do decembra radio u istom šampionatu kao Klopp i Pochettino. Mourinhu je išlo veoma loše sa Unitedom i očekivano došlo je do razlaza.

"Oba tima imaju sjajnu šansu. Oba tima su ušla u finale sa stavom da su nepobjedivi, pošto su nemoguće pretvorili u moguće. Mentalno su nevjerovatno jaki", kaže Mourinho.

Portugalac je dodao da će biti na stadionu "Wanda Metropolitano" i da će uživati u utakmici.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar