Spalletti: Borba za titulu zavisi od Intera, Pjanić je primjer Juventusovog poslovanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Interov trener Luciano Spalletti rekao je kako je sustizanje Juventusa "u rukama njegove ekipe", počevši od Derbyja d'Italia, koji se igra u petak s početkom od 20:30 sati.

Foto: 24sata.info

"Juventus će izgubiti samo ako budu mislili kako nas zaustaviti. Mi igramo na pobjedu protiv svakog tima, ali sada vjerujem u više. Ekipa raste i postaje sve više kompaktnija. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, ali još uvijek nam nedostaje koncentracije tokom utakmica. Međutim, dobar amo tim u smislu imena i na osnovu toga kako čitamo igru. Moramo misliti kako Juventus nije toliko jak. S moje strane, nema predaje Juventusu", rekao je Spalletti na konferenciji za medije.

Spalleti smatra kako su stvari postaju okončane onda kada se prestaješ truditi i kada više niste uvjereni u svoje kvalitete, a ne onda kada izgubiš utakmicu.

"Na vrhu je veliki jaz i loša vijest je da će sustizanje Juventusa biti izuzetno teško. Ali dobra vijest je da je ovo prvi korak i da je sve u našim rukama. Juventus svake godine kupuje igrače koji prave razliku. Prije tri godine kada sam bio u Romi, Juve je kupio Pjanića, koji je bio naš ponajbolji igrač uz De Rossija. Prošle godine smo imali najboljeg beka u ligi Cancela i oni su ga kupili, a doveli su i Higuaina iz Napolija. To su igrači koji ti pomažu u napadačkom smislu. Ove godine su kupili prvaka u liku Cristiana Ronalda", pojasnio je Spalleti Juventusovo poslovanje.

Interov trener je istakao kako u sutrašnjoj utakmici protiv Juventusa neće moći računati na Nainggolana i Dalberta, prenosi Klix.ba.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar