Džeko: Protiv Austrije smo pokazali da smo porodica i dali zadnju kap znoja za pobjedu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko svojim je golom donio pobjedu Zmajevima u drugoj utakmici Lige nacija protiv Austrije, koja je odigrana na Bilinom Polju u Zenici.

Foto: 24sata.info

Dan nakon pobjede oglasio se na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku.
 
"Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi. Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije.
 
Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga.
 
Greške se svima događaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama.
 
Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala vam na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten", napisao je Džeko.
 
BIH iz utakmica protiv Sjeverne Irske i Austrije ima maksimalnih šest bodova.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar