FOTO / Courtois zvanično predstavljen: Danas sam ispunio svoj san, živio Madrid!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Real Madrid službeno je javnosti predstavio Thibauta Courtoisa (26), belgijskog golmana kojeg je Chelseaju platio 35 miliona eura.

Foto: 24sata.info

Na konferenciji za medije koja je uslijedila nakon ljekarskih pregleda i predstavljanja pred navijačima na Santiago Bernabeu, Thibaut Courtois iskazao je zadovoljstvo potpisanim šestogodišnjim ugovorom.

“Čast je, ali i odgovornost, doći u najbolji svjetski klub. Ne mogu riječima iskazati koliko sam sretan i koliko sam napora uložio da bih došao u Real Madrid. Kao klinac sanjao sam Real Madrid. Danas sam svoj san ispunio. Ubuduće ću biti jedan od vas. Živio Madrid!”, izjavio je Thibaut Courtois.

Realov predsjednik Florentino Perez istakao je kako je klub nastavio politiku dovođenja najboljih svjetskih igrača.

“Danas je poseban dan za Realovu porodicu. Priključio nam se jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman na svijetu. Courtoisov dolazak dio je strategije, odnosno klupske želje da i dalje budemo konkurentni na svjetskoj sceni”, poručio je Florentino Perez prije zajedničkog fotografisanja.

Thibaut Courtois prošao je sve mlađe selekcije Genkove akademije. Chelsea ga je sredinom jula 2011. godine otkupio za oko devet miliona eura. Odmah je proslijeđen na trogodišnju posudbu u Atletico Madrid. U Chelsea se vratio 2014. godine. Napustio ga je godinu dana prije isteka ugovora.


(SCsport)

Pošaljite Facebook komentar