FOTO / Red Bull Salzburg zvanično predstavio Darka Todorovića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Trostruki porvak Austrije i prošlogodišnji polufinalist Evropske lige, Red Bull Salzburg, danas je na službenoj stranici predstavio bh. reprezentativca i bivšeg igrača Slobode Darka Todorovića, kao novo pojačanje kluba.

Foto: Twitter

„Dobro došao u Salzburg Darko Todorović!“, napisano je na web  stranici kluba.Navedeno je da Todorović ima 21 godinu, da dolazi iz Slobode Tuzla i da je ugovor potpisao do 31. maja 2023. godine. Također, da je „21. godišnji Bosanac odbrambeni igrač koji može igrati i lijevo i desno“, te da ima pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

- Sa Darkom Todorovićem dobili smo univerzalnog igrača koji može da igra podjednako dobro na obje strane, defanzivno, ali i sa širim varijantama - kaže sportski direktor Christoph Freund o novom igraču.

Todorović je objasnio razloge za promjenu kluba, kazavši da je Red Bull Salzburg veliki klub, da igra vrlo dobar nogomet, te da se oslanja na mlade igrače što ga je opredijelilo za prelazak.

- Pratio sam naravno klub u Evropskoj ligi prošle sezone i žao mi je što su protiv Marseillea primili gol u posljednjim minutama. Siguran sam da ćemo u novoj sezoni postići ponovo dobre rezultate - kazao je Todorović.

Todorović je u Red Bull Salzburg došao iz Slobode, gdje je igrao pet godina, dok je karijeru počeo u lokalnom Klubu-7.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar