FK Sarajevo potpisao prve profesionalne ugovore s četiri juniora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Fudbalski klub Sarajevo danas je na pres-konferenciji predstavio četvoricu mladih igrača iz juniorskog pogona kluba, koji su potpisali prve profesionalne ugovore.

Foto: FENA

Ugovore s "Bordo" timom potpisali su Ševkija Resić, Dino Islamović, Numan Kurdić i Hamza Bešić, igrači koji su stasali u omladinskoj  Akademiji kluba.

Koordinator za sportski segment u FK Sarajevo Emir  Hadžić kazao je da je prelazak mladih igrača u seniorski tim dokaz kvalitetnog rada u Akademiji, o čemi svjedoči osvajanje prvog mjesta prije nekoliko dana na jakom međunarodnom turniru na Zlatiboru.

 - Odlučili smo da se  fokusiramo što više na Akademiju. Jedan od tih razloga i jeste potpis današnjih igrača. U narednim danima će biti još potpisa sa mladim igračima. Želimo dati momcima podstrek za daljni rad, a ovi što nisu potpisali želimo im reći da se još bore. U narednim danima bi mogli ozvaničiti saradnje sa još nekim juniorima, među kojima su Dervišagić i Salčin. Igrači su preporučeni od šefa Akademije i trenera Dženana Uščuplića - rekao je Hadžić.

Resić,  Islamović i Kurdić su potpisali ugovore na tri, a Bešić na pet godina.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar