FOTO: Fotografija Neymara i Coutinha "teška" 382 miliona eura

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Obojica su rođeni 1992. Neymar je stariji nešto manje od pola godine. Premda su kao klinci bili suparnici i živjeli u različitim gradovima, uvijek su bili povezani. Ostali su veliki prijatelji do danas.

Foto: Twitter

Neymar je bio zvijezda Santosa, Coutinho Vasca de Game. Zajedno su prošli gotovo sve selekcije mladih brazilskih reprezentacija. Ključni su igrači Selecaa i najveći su adut Brazila koji će u Rusiji tražiti šesti naslov prvaka svijeta. Nekad su bili budućnost brazilskog fudbala, danas su dio fudbalske historije. U razmaku od samo šest mjeseci postali su prvi i treći najskuplji fudbaleri svih vremena, prenosi Index.hr.


 
Neymar je ljetos iz Barcelone otišao na Park prinčeva za rekordnih 222 miliona eura, a Coutinho je danas zamijenio Anfield Camp Nouom za 160 miliona eura. Najveći zimski transfer ikad, a samo su Neymar i Mbappe koštali više.
 
Kad su bili prištavi i žgoljavi klinci s ovih fotografija jesu li mogli i pretpostaviti da će jednog dana zajedno koštati 382 miliona eura? Je li to iko mogao pretpostaviti? Teško.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar