Džeko: Ignorišem kritike, za dvije godine možemo slaviti titulu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u razgovoru za Kicker dotakao se svoje situacije u Romi. Naš napadač ističe kako će Roma kroz dvije godine slaviti šampionsku titulu u Italiji i da ignoriše kritike na njegov račun.

Edin Džeko / 24sata.info

- Prihvatam kritike, ali mi nisu jasni oni koji kritikuju stalno, a ne razumiju dosta stvari. Te kritike ignorišem, rekao je Džeko te nastavio:

- Prva godina je išla veoma loše jer sam se spremao u Cityju kada moja budućnost nije bila poznata. Mogao sam napustiti Romu nakon prve sezone, ali ja nisam takav. U fudbalu je sve bijelo ili crno i ako Messi ili Ronaldo ne postignu pogodak za dvije utakmice odmah se priča o krizi. Mi nismo roboti.

- Navijači Rome su nevjerovatni fanatici. U isto vrijeme puni su entuzijazma i daju nam dodatnu snagu. Oproštaj Tottija bio je fantastičan. Život ovdje je dobar, a žena i djeca su se snašli odlično, kazao je Džeko.

- Za neke je teško razumljivo, ali ako pobijedite za navijače onda je to nešto najljepše. Protest navijača je završen i prisustvovat ćemo najvrućijem derbiju. Utakmice gdje je pola stadiona prazno su bile tužne.

Na pitanje ko bi mogao biti šampion, naš reprezentativac je istakao kako bi to mogao biti Juventus.

- Juventus je favorit. Imam još nekoliko godina da donesem Romi Scudetto, a šampionsku titulu sam osvojio sa Wolfsburgom i Cityjem, za kraj je istakao Edin Džeko.

(Oslobođenje)

Pošaljite Facebook komentar