FOTO&VIDEO / EP ne izgleda tako daleko: Zmajići ponizili Velšane!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

BiH je u kvalifikacionoj utakmici za nastup na Evropskom prvenstu za uzrast do 21 godine gostovala u Walesu i slavila pobjedu od 4:0.

Foto: Twitter

Na otvaranju prvog poluvremena, Wales je bio nešto agilniji, ali domaći nisu imali pravu završnicu, te je odbrana BiH sve napade osujetila sa lakoćom.

Nakon početnog pritiska domaćina, Zmajići su se oslobodili pritiska, pa su nošeni dobrom igrom Gojaka sve češće stizali do prilike za postizanje pogotka.

Tako su svoje šuteve prema golu Pillinga oprobali Demirović, Lončar i Jukić, ali su bili neprecizni, dok su sa druge strane prijetili Wilson i Roberts, međutim ni oni nisu naštimali nišan, pa promjene rezultata nije bilo.

U 26. minutu Gojak probija sa lijeve strane, te u solo prodoru vara dva igrača Walesa, nakon čega šutira precizno u donji desni ugao gola Pillinga i tako Bosni i Hercegovini donosi vodstvo od 1:0.

BiH se nakon pogotka malo povukla, da bi Wales preuzeo inicijativu, ali tada se istakao Trkulja i sa par intervencija osujetio napade domaćina, te se prvo poluvrijeme završilo sa vodstvom Zmajića od 1:0.

U drugo poluvrijeme agilnije ulaze igrači Walesa, ali nakon početnog pritiska nisu uspjeli napraviti ništa te je u 51. minutu preko Gojaka stigla kazna.

Odličan prodor Čivića i Todorovića koristi Gojak i postiže pogodak za 2:0 u korist BiH.

Zmajići su se nakon ovog pogotka razigrali, ali dobru igru krunišu tek u 71. minutu kada fantastičnim pogotkom Marijan Ćavar matira Pillinga i tada već osigurava pobjedu BiH u Bangoru.

Samo šest minuta poslije u 77. minutu na semaforu je pisalo 0:4. Demirović je povukao loptu, koju šalje prema sredini, ali Ćavar je lukavo propušta do Menala, koji vanjskim dijelom stopala fenomenalno pogađa za visoku pobjedu zmajeva na stadionu Nantporth u Bangoru.

Wales – BiH 0:4 (Gojak 26’ 51’, Ćavar 71’, Menalo 77’)

POGLEDAJTE VIDEO

(SCsport)

Pošaljite Facebook komentar