VIDEO / Duljević: Dynamo Dresden se ne odbija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Imao sam ponude iz Rumunije, Turske, Španije, da ostanem u Sarajevu, ali Dynamo iz Dresdena nisam mogao odbiti, rekao je Haris Duljević, reprezentativac BiH, koji je ovog ljeta dres tima s "Koševa" zamijenio onim drugoligaša iz Njemačke.

Foto: Twitter

Kaže da je razloga za prihvatanje ponude kluba iz druge Bundeslige više, a jedan od ključnih je jer u ovoj zemlji vidi najbolju mogućnost za napredak.

"Za mene je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Imao sam ponude iz Rumunije, Turske i Španije. Ali kao kapiten Sarajeva bio sam upoznat s prijateljstvom navijača mog bivšeg kluba i Dynama, kao i sa sjajnom atmosferom koja ovdje vlada na utakmicama. To je takođe jedan od razloga zbog kojih sam došao u Dresden", izjavio je Duljević.

Bivši kapiten Sarajeva počeo je trenirati s novom ekipom i zadužio dres s brojem 11.

"Radnik sam, došao sam u zemlju u kojoj se rad cijeni i vjerujem da će mi se to vrlo brzo isplatiti. Trenirao sam tokom proteklih sedmica, osjećam se dobro. Ipak, biće mi potrebno još nekoliko treninga da dođem na nivo ostatka tima", istakao je Duljević.

U izjavi za njemačke medije govorio je i o ambicijama.

"Moja želja je da se plasiram u prvu Bundesligu s Dynamom. Znam da i klub gaji takve ambicije i tu sam da u tome dam svoj doprinos", kaže Duljević.

Prvih dana u novoj sredini najveća prepreka mu je komunikacija. Barijeru zbog nepoznavanje njemačkog jezika zasad preskače zahvaljujući treneru golmana Dinama Brani Arsenoviću, koji je svojevremeno stajao između stativa Radnika iz Bijeljine. S učenjem jezika već je počeo, a pomoć bi mu u tome trebala pružiti i djevojka, koja studira njemački jezik u Sarajevo i uskoro bi trebalo da dođe u Dresden.(24sata.info)Pošaljite Facebook komentar