VIDEO / Malkočević: Znali smo šta nas čeka, sad idu važni dueli

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon poraza od reprezentacije Njemačke u prvom duelu na Evropskom prvenstvu za U-17 kategorije u Hrvatskoj, selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije krio nezadovoljstvo.

Sakib Malkočević / 24sata.info

Mladi bh. reprezentativci su poraženi rezultatom 0:5, iako je, prema prikazanom, skor nešto ubjedljiviji od onog što je pružio opšti dojam u meču. Takvog mišljenja je i selektor Malkočević.

“Znali smo da je Njemačka bolja selekcija. Primili smo gol na startu susreta i bilo je teško da se vratimo u igru. To bi bilo teško i protiv slabijih selekcija od Njemačke. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, imali posjed lopte i parirali Nijemcima, ali onda smo opet napravili dvije greške i poklonili dva gola. Znali smo šta nas čeka protiv mnogo jačeg sastava, a sada nam slijede utakmice protiv ekipa koje su našeg ranga, Irske i Srbije, pa tu očekujem bolju igru. Najbitnije je da se ekipa psihološki podigne, a kada je u pitanju plasman dalje, teško je sad bilo šta prognozirati”, rekao je Malkočević nakon premijerne utakmice.
(SCsport)

Pošaljite Facebook komentar