FOTO: Fudbalerke mostarske Emine ''raspjevano'' idu u finale Kupa BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Amra Isaković je u uvjerljivoj pobjedi od 5:0 postigla čak tri gola, a po jedan su još dodale Merita Mehanović i Minela Gačanica. Stručni štab ovih razigranih i raspjevanih djevojaka predvodi Zijo Tojaga koji je bio dugogodišnji golman, a kasnije i trener i direktor FK Velež. Tojaga za sebe voli reći da je ''vojnik Veleža''.

Igračice ŽFK Emina iz Mostara poslije pobjede u Zenici / 24sata.info

Piše: N. Bise

Ženski fudbalski klub Emina iz Mostara plasirao se u finale Kupa BiH briljantnom pobjedom u Zenici protiv Čelika u okviru polufinala Kupa. Mostarke koje na grbu i u imenu nose opjevanu Eminu tako su ispisale jednu od najljepših fudbalskih priča u Mostaru u posljednjih dvadesetak godina.

Amra Isaković je u uvjerljivoj pobjedi od 5:0 postigla čak tri gola, a po jedan su još dodale Merita Mehanović i Minela Gačanica. Stručni štab ovih razigranih i raspjevanih djevojaka predvodi Zijo Tojaga koji je bio dugogodišnji golman, a kasnije i trener i direktor FK Velež. Tojaga za sebe voli reći da je ''vojnik Veleža'', a svoje iskustvo sada uspješno prenosi na ove razigrane i raspjevane mostarske djevojke koje su izborile plasman u finale Kupa BiH.


Sestre Amra (lijevo) i Alma Isaković

Riječ je o igračicama svih ''boja'' i uzrasta, koje kroz sport i druženje daju svima nadu da Mostara ima i da ga jednostavno mora biti, kako je to u svojoj objavi na Facebooku napisao jedan od najzagriženijih navijača Veleža Denijal Deni Behram. Potpuno je neopravdano i nezapaženo prošla vijest o uvjerljivoj pobjedi Emine protiv Čelika, a igrčice Emine se zbog toga nisu uzrujale. One marljivo i vrijedno rade i pripremaju se za finalni meč Kupa BiH koje će igrati protiv fudbalerki Sarajeva.


Igračice sa svojim trenerom Zijom Tojagom

- U finalu protiv ''Pitarica'', pa šta bude, vi ste za mene šampioni ili što nekad rahmetli Alija Kebo napisa za naš Velež: ''....Vi ste prvaci mostarskog Mostara.....'', napisao je Behram na svom Facebook profilu. Bez Denijevog animiranja mnoge sportske akcije i priče ostale bi neispričane. Tako je nastala i ova priča u kojoj smo bar pokušali donekle ispraviti nerpavdu o šutnji kada je uspjeh Emine u pitanju.(24sata.info)Pošaljite Facebook komentar