Safet Sušić: Pola njih se treba oprostiti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kvalifikacije za EURO 2016 počele su na najgori mogući način za Bosnu i Hercegovinu, puni plijen sa Bilinog polja odnio je Kipar koji je slavio sa 1:2.

Safet Sušić / 24sata.info

''Ljut sam i razočaran jer nam se nije smjelo desiti da izgubimo. Umjesto da nakon vodećeg gola odem na kafu i vratim se samo da pitam s koliko razlike smo slavili, desila se katastrofa'', rekao je Sušić te nastavio:

''Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki možda trebaju biti sretni što uopće dobijaju poziv u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice s Nigerijom na SP-u bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio sa barem pet-šest fudbalera. Spreman sam i prihvaćam kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Ovoga puta imali smo tri igrača iz naše lige. Na Mensura Mujdžu njegov trener u Freiburgu ne računa, Sejad Salihović vrlo malo igra u Hofenheimu, a događa se, očito, da su pojedinci shvatili da im je mjesto zagarantirano pa ne pružaju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat. Svi se trebaju zapitati''.

Popularni Pape je najavio i mogući odlazak sa klupe te trenutak kada će napustiti kormilo našeg nacionalnog tima.

''Znam da ima dosta onih kojima smetam ili sam im dosadio i voljeli bi da odem. Konstantno se stvara bauk oko svakog mog poteza. Pravi se senzacija i kad zakasnim na avion i sve se shvaća tragično. Onog trenutka kad vidim da nisam taj koji može reprezentaciju odvesti na EP, neću čekati da me sklone i mijenjaju. Otići ću sam'', zaključio je Sušić.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar