Najveći transfer u Premijer ligi BiH: Dalibor Pandža u Dinamu za pola miliona maraka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najtalentovaniji mladi fudbaler Sarajeva, 18-godišnji napadač Dalibor Pandža, potpisao je sedmogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Ukupna vrijednost transfera je 1.300.000 KM (650.000 eura) s tim da će na račun FK Sarajevo biti uplaćeno 600.000 KM.

Dalibor Pandža / san

Pandža će prve dvije godine provesti na posudbi u "drugom timu" Dinama, novom hrvatskom prvoligašu Lokomotivi, gdje će u napadu vjerovatno igrati u tandemu sa još jednim bh. draguljem, Sulejmanom Krpićem. Kako saznaje San, na potpisivanje ugovora u Zagreb sa Daliborom Pandžom išli su podpredsjednik Sarajeva, Mensud Bašić i direktor Nihad Baljak.

Predsjednik Sarajeva, Hajrudin Šuman, nije krio oduševljene urađenim.

"Od završetka rata ovo je najveći transfer koji je napravljen u Premijer ligi BiH. Pored toga, ostvarili smo saradnju sa Dinamom, koji će od današnjeg dana mnogo više pratiti talente Sarajeva", kaže Šuman.

S obzirom na zarađenu cifru, ovo bi mogao biti znak da će Alen Avdić i Dženan Hošić, koji se nalaze na pripremama sa ekipom Sarajeva, vrlo brzo potpisati za bordo tim.

"Mi smo se sa njima već sve dogovorili i oni bi već sljedeće sedmice i napismeno trebali postati fudbaleri Sarajeva. Također, tu je i pet - šest veoma talentovanih juniora, koji bi trebali krenuti Pandžinim stopama i potpisati svoje prve profesionalne ugovore. Kad se sve sabere, mislim da ćemo imati solidan tim za predstojeće evropske nastupe kao i za narednu sezonu. Ono što nam još nedostaje je dobar vezni fudbaler, koga je u našoj ligi skoro ne moguće pronaći. Ako ima neko, predložite mi ga odmah", rekao nam je Šuman.

Iako cifra koju će zaraditi Sarajevo nije mala, teško se oteti dojmu da je cijena ovog mladog napadača naredne godine mogla bit dva puta veća, uzme li se u obzir da je Pandža juniorski reprezentativac BiH i jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u regionu, a još nije ni dobio pravu priliku u Sarajevu, klubu za koga je bio vezan profesionalnim ugovorom!

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar