Reli Australija: Pobjeda Mikkelsena za oproštaj Volkswagena

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Norveški vozač Andreas Mikkelsen sa suvozačem Andersom Jaegerom (VW Polo-R) pobjednik je australskog relija, posljednjeg natjecanja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, čime je momčad Volskwagena potvrdila svoju četverogodišnju nadmoć i trijumfalno otišla iz ovog sporta.

Foto: 24sata.info

Naslove najboljih u 2016. godini već su ranije osigurali Francuz Sebastien Ogier među vozačima i Volkswagen među konstruktorima, navodi Hina.

Ogier je u Australiji osvojio drugo mjesto zaostavši 14.9 sekundi za svojim momčadskim kolegom kojem ni pobjeda nije pomogla da se domogne drugog mjesta u ukupnom redoslijedu vozača, jer je Belgijac Thierry Neuville osvajanjem trećeg mjesta obranio prednost koju je donio u posljednje natjecanje.

Mikkelsenova pobjeda ujedno je i posljednja za momčad Volkswagena koji je posljednje četiri godine dominirao u Svjetskom prvenstvu relijaša, prvenstveno zahvaljujući četverostrukom prvaku Ogieru. Naime, čelnici njemačkog automobilističkog diva odlučili su se povući iz natjecanja najboljih svjetskih vozača relija.

(FENA)Pošaljite Facebook komentar