Di Montezemolo: "Schumacheru će pomoći njegova upornost"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Prošlo je više od dvije godine od kada je jedan od najboljih vozača Formule 1 Michael Schumacher imao tešku nesreću na skijanju na francuskim Alpima.

Michael Schumacher

Njegovi fanovi još uvijek ga bodre putem društvenih mreža, što svakako jedna sportska veličinaka kakava je Schumacher to zaslužuje.

Naravno nisu samo fanovi ti koji priželjkuju da se Schumacher što prije oporavi, tu su njegove kolege, prijatelji, bivši saradnici ali i jedan od bivših šefova ferarijevog tima u Formuli 1 Luca Cordero di Montezemolo, koji je zagolicao pažnju javnosti da sedmostruki šampion "najbržeg cirkusa na svijetu" konačno "reaguje".

"Veoma mi je drago što sam čuo da on (Schumacher) reaguje", rekao je di Montezemolo, ali nije precizirao na šta konkretno misli, odnosno o kakvom se reagovanju radi. Prema jedinim informacijama koje su pouzdane, Michael prima terpije u svojoj kući u Švicarskoj, ali njegova porodica rijetko otkriva detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

Di Montezemolo, koji je nedavno zdravstveno stanje Schumachera opisao kao "ne dobro", sada se oslanja na njegovu mentalnu snagu.

"Ja znam koliko je on jak. Siguran sam da će mu njegova odlučnost pomoći da prevaziće ovu veoma tešku situaciju u kojoj se nalazi", rekao je bivši predsjednik Ferarija, dodajući da je Schumacher sigurno najvažniji vozač kojeg je Ferrari ikada imao.

"Uprkos činjenici da je Ferrcari imao mnogo odličnih vozača u različitim momentima istorije Formule 1, Michael je sigurno najvažniji od njih. Bio je važan član naše velike porodice, i za mene je veoma teško da napravim razliku između Michaela kao vozača i Michaela kao prijatelja", rekao je di Montezemolo, za CNN.

I bivši šef tima Ferrarija Žan Tod, kao i di Montezemolo, uzda se u Michaelovu odlučnost.

"Sjećam se da me je prije početka svake nove sezone pitao da vježba sam, kako bi se uvjerio da je kvalitetan vozač. To dovoljno govori kakav je Michael, koliko je odlučan", rekao je Tod za CNN.

Schumacheru je nedavno "Gran Pri "dodijelio nagradu za životna dostignuća, koje je u njegovo ime primila menadžer Sabine Kem.

"Mislim da bi svi mi voljeli da je ovu nagradu preuzeo lično Michael, ali nažalost to nije moguće. Ali moramo to da prihvatimo, da naučimo kako da se s tim izborimo, te da se nadamo i uradimo sve što možemo da se on oporavi", rekla je tada Kem.

U međuvremenu na Twitteru se pojavio heštag #KeepFightingMichael (Bori se Michaele), gdje fanovi jednog od najbržih u historiji svom heroju svakodnevno pružaju podršku, postavljaju informacije o njemu i podsjećaju na njegova dostignuća u ovom sportu.

Sedmostruki šampion Formule 1 Michael Schumacher doživio je tešku nesreću na skijanju u Francuskim Alpima 29. decembra 2013. godine.

Nakon toga javnost dobija malo informacija o zdravstvenom stanju legendarnog vozača.


(NN)

Pošaljite Facebook komentar