VIDEO / Tragedija u Barceloni: Poginuo mladi španski motociklista

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Slobodni trening motociklista za Veliku nagradu Katalonije u klasi Moto2 imao je tragičan epilog. Mladi španski motociklista Luis Salom je poginuo u 24. godini nakon pada tokom treninga.


Tragedija se dogodila u 12. krivini svega 25 minuta nakon početka slobodnog treninga kada je Salom izletio sa staze. Na mjesto nesreće su odmah došla dva medicinska vozila i dva vozila hitne pomoći, a stigao je i helikopter.Međutim, zbog ozbiljnosti njegovih povreda odlučeno je da ga vozilom prevezu do obližnje bolnice „Generale de Catalunya“. Po dolasku u bolnicu hitno je operisan, ali je uprkos ogromnim naporima ljekarskog tima izgubio bitku za život u 16.55 sati po lokalnom vremenu.

Salom je debitovao u Svjetskom motociklističkom prvenstvu u Jerezu 2009. godine u kategoriji 125 kubika. Tokom karijere 25 puta je stajao na postolju, uključujući i devet pobjeda u klasi Moto3. Sezonu 2012. godine u Svjetskom prvenstvu Moto3 završio je na drugom mjestu ukupnog plasmana. Godinu dana kasnije bio je treći. U Svjetskom prvenstvu klase Moto2 vozio je 41 trku i tri puta bio na postolju.(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar