Luca Di Montezemolo: Michael Schumacher će se sigurno oporaviti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bivši predsjednik Ferrarija Luca Di Montezemolo izjavio je kako čvrsto vjeruje da će se legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher oporaviti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Michael Schumacher / 24sata.info

Zdravstveno stanje vozača F1, više od dvije godine nakon nesreće koju je doživio na skijanju u francuskim Alpama i danas je "strogo čuvana tajna" na zahtjev njegove obitelji.

Di Montezemolo, nakon obilaska svog, kako je rekao "velikog prijatelja", naglasio je da vjeruje u skoriji oporavak Schumachera dodajući kako će ga "njegova odlučnost i izuzetna snaga sigurno izvući iz teške situacije u kojoj se nalazi".

Bivši predsjednik Ferrarija mjesecima redovno posjećuje Schumachera iako nikada nije htio javno govoriti u stanju u kojem se legendarni vozač F1 nalazi.

"Život je čudan. Bio je fantastičan vozač i imao je samo jedan udes sa Ferrarijem 1999. godine", rekao je Montezemolo u aprilu ove godine nakon posjete.

Schumacher, najuspješniji vozač u povijesti Formule 1, u nesreći na skijanju u decembru 2013. godine pretrpio je teške povrede glave zbog čega je mjesecima kasnije bio u komi.
U javnosti je nakon toga bilo je vrlo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju dok nijedna njegova fotografija nakon nesreće nije objavljena.

Njegove kolege i menadžerica Sabine Kehm više puta su medijima rekli da se Schumacher "polako oporavlja".

Jedino je poznato da je za sada nepokretan, da ne može govoriti i da o njemu brine tim od 15 ljudi u specijalno dizajniranom medicinskom apartmanu u njegovoj vili u Švicarskoj. Legendarni "Schumi" kao najuspješniji vozač F1 svih vremena, sedmostruki je prvak svijeta, pobjednik 91. Grand Prix utrka, te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1.

(AA)

Pošaljite Facebook komentar