Menadžerica legendarnog vozača F1: Schumacher je nepokretan i ne može govoriti

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera dvije godine od nesreće koju je doživio na skijanju u francuskim Alpama i danas je "strogo čuvana tajna" na zahtjev njegove porodice.

Michael Schumacher / 24sata.info

Schumacher, najuspješniji vozač u historiji Formule 1, u nesreći na skijanju u decembru 2013. pretrpio je teške povrede glave. U komi je bio do septembra 2014, nakon čega je oporavak nastavio u svom domu.
 
U javnosti je nakon toga bilo je vrlo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju dok nijedna njegova fotografija nakon nesreće nije objavljena. Više o zdravstvenom stanju legende Formule 1 posljednjih mjeseci svjetski mediji tražili su od njegovih bivših kolega Jeana Todta i Rossa Brawna, koji su nakon posjete Schumacheru kratko kazali da se on "i dalje bori".
 
Isto je potvrdila i njegova menadžerica Sabine Kehm ističući kako se Schumacher "sporo oporavlja".
 
Prema njenim riječima, vozač F1 za sada je nepokretan, ne može govoriti, a o njemu brine tim od 15 ljudi u specijalno dizajniranom medicinskom apartmanu u njegovoj vili u Švicarskoj. Sedmično troškovi njegove rehabilitacije koštaju 154.000 dolara.
 
"Drago nam je da možemo reći da on polako napreduje, ako se u obzir uzima ozbiljnost povreda koje je zadobio. Trebat će još puno vremena i borbe", rekla je Kehm.
 
Legendarni "Schumi" kao najuspješniji vozač F1 svih vremena, sedmostruki je prvak svijeta, pobjednik 91. Grand Prix utrka, te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1.

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar