F1: Ecclestone najavio promjenu kvalifikacijskog procesa u novoj sezoni

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Vozači formule 1 koji će se u sljedećoj sezoni boriti za bodove na utrkama Svjetskog prvenstva prolazit će modificirani način kvalifikacija, potvrdio je u srijedu u razgovoru za Reuters Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone / 24sata.info

Promjene oko kojih su se složile sve momčadi, a koje još mora potvrditi Međunarodna automobilistička federacija (FIA) prije prve utrke nove sezone, Velike nagrade Australije, koja je na rasporedu 20. ožujka u Melbourneu, trebale bi donijeti još više uzbuđenja u subotnje kvalifikacije.
 
Novim formatom predviđeno je da se najsporiji vozači eliminiraju postupno tijekom sat vremena kvalifikacija, a ne na kraju svake faze kvalifikacija.
 
Tako bi se na samom kraju kvalifikacija za početnu poziciju borila dva vozača, za razliku od deset vozača koliko je do kraja kvalifikacija ostajalo u dosadašnjem formatu.
 
"Ideja je da rezultati kvalifikacija ne budu predvidljivi, kao da se stalno vozi u kišnim uvjetima. Možda tako neki od favorita neće biti u prednjim redovima", kazao je Ecclestone Reuters.
 
Dodao je kako je on imao radikalniji prijedlog prema kojemu bi format kvalifikacija ostao isti, ali bi se za konačnu poziciju na startnoj listi primjenjivao hendikep na osnovu rezultata prijašnjih utrka, odnosno vozači s najviše bodova pomjerali bi se unazad na startnoj listi.
 
(FENA)

Pošaljite Facebook komentar