Williams bi trebao uzeti Hondin motor

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Damon Hill kaže kako bi njegova bivša ekipa trebala odustati od trenutnih Mercedesovih pogonskih jedinica ako želi biti konkurentna za pobjede i naslove u budućnosti Formule 1.

Formula 1 / 24sata.info

Hill je osvojio svoj jedini naslov s Williamsom 1996. godine, a Williams je u posljednjih 11 godina uzeo samo jednu pobjedu, onu Pastora Maldonada na VN Španije 2012. godine. Ekipa iz Grovea je skočila s devetog mjesta u poretku konstruktora 2013. na treće mjesto u 2014., a tu poziciju su zadržali i prošle godine. Međutim, Hill kaže kako će nešto više biti moguće samo s novim dobavljačem, a on preporučuje – Hondu.

“Nekako sam ukazao Claire Williams prošle godine kako je njihov problem taj što imaju isti motor kao i Mercedesova ekipa, a to će uvijek biti barijera između njihovog osvajanja naslova i Mercedesovog  osvajanja naslova. Mislim da oni kao tim koji želi osvojiti naslov, strateški bi im bilo bolje s drugim motorom i mislim da je jedini takav motor Honda,” rekao je Hill za Sky Sports.

“Volio bih vidjeti Williams s Hondinim motorom. Mislim kako će Honda uzvratiti. Imali su katastrofalnu godinu, ali naučili su puno. Moguće je da griješim, ali ako shvate što govorim, onda će Williams za prestizanje Ferrarija i Mercedesa trebati drugačiji motor od Mercedesa,” dodao je Hill.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar