Hamilton uvjeren da će Mercedes opet dominirati

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lewis Hamilton je upozorio rivale kako očekuje da će Mercedes biti vodeća ekipa u 2016. godini prije nego što će planirana izmjena pravila promiješati grid.

Lewis Hamilton / 24sata.info

U drugoj uspješnoj sezoni nove ere Formule 1, Lewis Hamilton i njegov timski kolega Nico Rosberg bili su vodeći vozači u poretku. Ukupno su osvojili 16 utrka, a 12 od tih utrka su završili na prve dvije pozicije. Time je ekipa iz Brackleyja suvereno osvojila i vozački i konstruktorski naslov.

A ove godine će biti isto, kaže Hamilton.

“Biti će barem još jedna godina ove snage koju imamo. Naravno da je ipak malo nepoznato jer se bolid može preokrenuti. Mogao bi potonuti. Ali mi imamo puno, puno snažnije temelje u ovoj ekipi pa to neće biti slučaj. Uvjeren sam kako to neće biti slučaj,” rekao je svjetski prvak za Autosport.

I dok Britanac očekuje još puno toga od Mercedesa, kaže i kako on osobno ima mjesta za napredak. Prošle godine je imao jednu od najboljih sezona. Osvojio je 10 utrka i 11 pole positiona.

“Mislim da ne možete biti na visini zadatka cijelo vrijeme. Imate padove. Ja sam bio na visini zadatka dugo vremena, ali onda sam imao tri lošije utrke na kraju. I dalje sam vozio prilično dobro i nisam radio pogreške. No, kada niste na 100%, dobra stvar je da imate mjesta za napredak za iduću godinu. Volim misliti kako svake godine ne rastete samo kao ljudsko biće, već i kao sportaš. Nadam se da će ono što naučim ove zime biti na temelju onoga što sam naučio prošle zime. Poteškoće koje sam imao u fizičkom i mentalnom smislu, nadam se da ću ih ispraviti. Nadam se da ću biti još jači u 2016. Još uvijek sam relativno mlad, vidim planinu na koju se želim popeti. Ne vidim negativne strane pa me to još više potiče,” dodao je Hamilton.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar