Mercedes bi Hamiltonu i Rosbergu mogao dati potpunu slobodu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Protekle dvije sezone prošle su u znaku Mercedesove dominacije pa smo jedinu borbu na vrhu vidjeli između vozača njemačke ekipe – Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga.

Lewis Hamilton / 24sata.info

Britanac je bio uspješniji te je oba puta osvojio naslov svjetskog prvaka, a vodstvo na čelu s Totom Wolffom je svoje vozače često upozoravalo da su timski interesi najvažniji. Nekoliko puta smo zato ostali uskraćeni za zanimljive duele na stazi, ali Austrijanac kaže da bi se to u budućnosti moglo promijeniti.

“Naša dominacija je loša za Formulu 1. Utrkivanje čini dosadnim. Onog trenutka kada postanete dominantna sila, patite vi i vaš brend. Želim da se dominacija nastavi, ali ako će to biti kao sada, trebam razmisliti što učiniti kako ne bi postali neprijatelji i kako bi poboljšali show. Možda je rješenje u potpunom oslobađanju njih dvojice. To bi bila solucija”, rekao je Wolff, prenosi gp1.

Priznao je da je jedan primjer taj da svaka strana garaže kontrolira vlastitu strategiju. Međutim, harmonija će i dalje biti prioritet u Mercedesovoj ekipi.

“Ne želim borbe unutar tima. Neka se bore boksači, ali ne treneri, fizioterapeuti i svi oko ringa. Želio bih da se bore poput boksača, ali kada je borba gotova, možete biti sportista i zagrliti svog protivnika. Dilema je prisutna jer je lako kada se radi samo o teoriji”, dodao je Wolff.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar