Marchionne: Vettel je veći Ferrarista od Alonsa

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne je na nedavnoj, tradicionalnoj konferenciji za novinare uoči Božića, pohvalio svog vozača Sebastiana Vettela kojeg smatra velikim timskim igračem.

Sebastian Vettel / 24sata.info

Ne samo to, Talijan vjeruje da je Nijemac veći ‘Ferrarista’ nego što je to Fernando Alonso ikada bio u svojih pet godina provedenih u timu iz Maranella.

"Vettel je fantastičan. Prošle subote je ovdje u Maranellu imao govor pred naših 1200 ljudi na talijanskom. Bilo je nevjerovatno. Već na početku svoje pustolovine u Maranellu je bio veći ‘Ferrarista’ nego što je Alonso bio nakon pet godina s timom. On je veliki poticaj za nas”, rekao je Marchionne.

Međutim, bivši predsjednik Luca di Montezemolo smatra da takvi komentari nisu bili u redu jer ne uzimaju u obzir izazove s kojima se Alonso suočio u Maranellu.

“Alonso bi bio veći Ferrarista da je Ferrari 2010. osvojio svjetsko prvenstvo koje je bilo lakše dobiti nego izgubiti. A ako u posljednjoj utrci sezone dva puta izgubite svjetsko prvenstvo, onda ove stvari treba shvatiti”, rekao je Luca, prenosi portal GP1.

Bivši predsjednik je ipak pohvalio Vettela koji se odlično snašao u novoj ekipi te u njoj ostvario odlične rezultate.

“On je sigurno vozač koji je pokazao veliku sposobnost u radu za tim. Mislim da je to krucijalno za rast ekipe, njenog morala i zajedništva. Međutim, on to ne treba činiti riječima, već činjenicama, poput Michaela.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar