Mercedes: Ferrari nije umiješan u špijunažu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mercedes je potvrdio kako smatra da Ferrari nema nikakva saznanja o njihovoj tehnologiji pogonskih jedinica, usprkos što se nedavno pojavio slučaj vezan uz inženjera Bena Hoylea.

Ferrari / 24sata.info

Njemački proizvođač odlučio je ići na sud s Hoyleom zbog sumnje da je pokušao uzeti podatke o motoru prije svog odlaska iz odsjeka za pogonske jedinice. U dokumentima koji su podneseni sudu navodi se kako se očekivalo da će se Hoyle priključiti Ferrariju, no u talijanskoj ekipi kažu kako su neformalni razgovori s Hoyleom održani, ali nikad nije postignut dogovor da bi se on mogao priključiti.

U Mercedesu su također potvrdili kako je ovaj slučaj striktno između njih i Hoylea.

“Istraga je pokazala kako nema razloga vjerovati da su informacije prebačene u Ferrari, niti da ijedan sudski dokument upućuje na neprikladno ponašanje Ferrarija. Mercedes nastavlja štititi svoje interese, uključujući nastavak zakonskih procesa protiv gospodina Hoylea, i nastavlja borbu protiv neprikladnih prijenosa povjerljivih informacija unutar sporta,” stoji u Mercedesovoj izjavi, prenosi portal gp1.

U Mercedesu također kažu kako se očekuje da će istraga oko Hoyleovih aktivnosti potrajati nekoliko mjeseci.

“U tijeku su interne istrage vezane uz krađu povjerljivih informacija iz Mercedesa od strane gospodina Hoylea. Sve u cilju zaštite Mercedesa od štete i zaštite druge kompanije koja je potencijalno mogla primiti te informacije. Mercedes nastavlja s istragom sve dok ne zaključi da su sve povjerljive informacije dobivene natrag, što će potrajati od dva do četiri mjeseca.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar