Formula 1 bi mogla biti prodana prije nove sezone

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Bernie Ecclestone, glavni izvršni direktor Formula One Managementa i FOA-e, već duže vrijeme inzistira na prodaji Formule 1 čiji je većinski vlasnik CVC grupacija.

Bernie Ecclestone / 24sata.info

Britanac, koji i sam posjeduje dioničarski udio, je već duže vremena nezadovoljan financijskom strukturom sporta, te očigledno traži svježu krv koja bi stabilizirala promotorsku i marketinšku stranu Formule 1. Ecclestone želi pitanje prodaje riješiti čim prije, a za njemački Handelsblatt je rekao da bi volio stvari iskristalizirati prije nove sezone koja počinje u martu.

”Mislim da se CVC mora odlučiti u sljedećih nekoliko mjeseci. Nadam se da ćemo prije početka prvenstva u martu imati odluku u vezi prodaje”, kazao je 85-godišnjak, prenosi portal gp1.

U posljednje vrijeme se pojavljuju imena nekolicine potencijalnih kupaca, a najistaknutiji su Stephen Ross (vlasnik Miami Dolphinsa), korporacija Sky, telekomunikacijski div Liberty, milijarder Lawrence Stroll, te Dietrich Mateschitz.

”Postoji samo četvero ljudi koji mogu kupiti Formulu 1. Samo oni imaju dovoljnu količinu novca”, tvrdi Bernie, te nadodaje da će budući vlasnik odlučiti o njegovoj sudbini na poziciji glavnog izvršnog direktora.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar