Lotus i Renault se dogovorili

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Gerard Lopez, vlasnik i šef Lotus F1 Teama, potvrdio je da su pregovori s Renaultom sada završeni te da je preuzimanje njegove ekipe od strane francuskog giganta samo pitanje vremena.

Lotus / 24sata.info

“Razumijem da Renault još uvijek mora razjasniti neke stvari s Formulom 1 i FOM-om, ali što se nas tiče, praktički smo postigli dogovor. Ja neću završiti s ovim poslom jer su me tražili da ostanem. Prema tome, kada dođe do toga, ja ću ostati”, rekao je luksemburški biznismen koji će zadržati manjinski udio.

Pregovori između Lotusa i Renaulta traju već mjesecima, a nove vijesti možemo očekivati ove sedmice za vrijeme održavanja trkaćeg vikenda u Abu Dhabiju. Francuzi su u septembru potpisali pismo namjere kupovine i kontroliranja većinskog dijela u ekipama iz Enstonea, čiji su vlasnici bili prije nekoliko godina i koja se sada nalazi u teškoj financijskoj situaciji, prenosi portal gp1.

Jedno od bitnijih pitanja u pregovorima s Formula One Managementom je tzv. status historijskog natjecatelja koji je Bernie Ecclestone obećao francuskom proizvođaču. Renault bi tako dobio dodatne izvore prihoda te se vjeruje da je to jedna od posljednjih stavki čije iznose treba odrediti prije povratka njihovog tvorničkog tima u Formulu 1. Ferrari, Mercedes, McLaren, Williams i Red Bull također primaju dodatne prihode zbog njihovog doprinosa sportu.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar