Fernando Alonso: Više je frustrirajuće stalno biti drugi ili treći

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Iako je vrh poretka ove godine zamijenio začeljem, i to u dozlaboga nepouzdanom bolidu McLaren Honde, Fernando Alonso kaže da sezona ipak nije bila toliko frustrirajuća kao što bi bila da je cijelu godinu opet završavao drugi ili treći, uz dodatak da je nekim njegovim konkurentima u 2015. bilo čak i gore.

Fernando Alonso / 24sata.info

Slike 34-godišnjeg Španca su prošlog vikenda obišle svijet i pokazale stvarno stanje u McLaren Hondi, a upravo je Alonso bio taj koji je govorio kako nije važno gdje se ekipa nalazi na VN Australije, već da ih treba suditi po viđenom u novembru. Kao što vidimo, pomaka nema, a to je jasno i gospodinu Araiju. Fernando je tako, umjesto postolja i pobjeda, navijače na kraju godine počastio prizorima kako sjedi i gleda u svoj pokvareni MP4-30 tijekom drugog slobodnog treninga, ili kako upija sunce na Interlagosu nakon još jednog odustajanja na samom početku kvalifikacija.

Frustracije svakako postoje, ali Alonso tvrdi da stajanje na drugoj stepenici pobjedničkog postolja iza Lewisa Hamiltona, poput Nice Rosberga ili Sebastiana Vettela, također pokazuje ogorčenost.

“Istina je da sam imao frustrirajuću sezonu, ali smatram da učimo puno. Mislim da je još više frustrirajuće kada ste drugi ili treći na postolju. Kada vidite neka lica prvaka ove godine i neke nevolje između timskih kolega, jasno je da su i oni imali neke čudne trenutke i slali neke čudne slike.”

“Nisam siguran što ljudi očekuju. Kada odustanete i čekate motocikl ili sigurnosni automobil da vas odvezu natrag u garažu, trebate ostati na jednom mjestu. Mislim da nisam učinio ništa drugačije.”

Dodaje da mu sve ove muke neće smetati ako njegova ekipa iz njih nauči nešto i sljedeće godine bude puno konkurentnija.

“U glavi sam već u sljedećoj godini te se nadam da ću sve probleme imati ovdje, a sljedeće godine ništa. To je proces učenja i to je jedini način za uspjeh – učiti iz vlastitih pogrešaka i problema, a to je ono što mi radimo.”

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar